• Ambulante Hulpverlening

    Ambulante Hulpverlening

Thuis zorg ontvangen

Het kan zijn dat je tijdelijk ondersteuning of zorg nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij praktische zaken zoals het huishouden, vinden van een dagstructuur, het op orde krijgen van je financiële situatie. Dan kun je zorg thuis ontvangen met een persoonsgebonden budget. Met een persoonsgebonden budget kun je zelf je zorgverleners kiezen en je zorg inkopen.

Kennis maken met Bureau C.H.I.C.&M

Ben je opzoek naar eerlijke, flexibele, transparante en betrouwbare zorg dan is zorg inkopen op basis van PGB misschien iets voor jou. Zelf je zorgverlener kiezen en je zorg inkopen. Dat kan bij Bureau C.H.I.C.&M

Intake

Er zal een kennismakingsgesprek plaatsvinden wat meestal plaatsvind bij jou thuis. Het kan ook ergens anders, net wat jou voorkeur heeft. Tijdens het gesprek ben ik benieuwd wie je bent, zal ik wat vertellen over mij zelf en kijken we naar wat jou hulpvragen zijn. Eventueel met inzet van je netwerk en hulp van mantelzorgers. We maken samen een actueel overzicht van de verzamelde informatie en de hulpvragen. Tevens maken we een afspraak met de WMO consulent.

Er zal op korte termijn een “keukentafel” gesprek plaatsvinden. Hierin zal de WMO consulent nog maals de hulpvragen met je doornemen. Aan de hand van die verzamelde informatie, het geschreven plan door mij, zal de WMO consulent bepalen of er een persoongebondenbudget afgegeven wordt.

Het tijdspad na intake

Wij werken zelfstandig, wat betekent dat wij niet verbonden zijn aan een GGZ instelling. De voordelen van een vrijgevestigde praktijk zoals Bureau C.H.I.C.&M is dat wij makkelijk bereikbaar zijn en dat er geen wachttijden zijn.

Wanneer u uw zorg inkoopt op basis van PGB kan het zijn dat u enkele weken moet wachten.Het realiseren van een afspraak met de WMO consulent zal ongeveer 4 tot 6 weken duren. Wanneer er een persoongebondenbudget afgegeven wordt, kan de zorg vaak binnen afzienbare tijd gestart worden.